Rickard Podgorski  trumpet

Trumpetaren Rickard Podgorski är en mästare på sitt instrument med mångårig bakgrund som professionell musiker. Hans sköna ton i instrumentet och hans eleganta solon väcker alltid berättigad beundran.

Rickard har en gedigen musikerutbildning och har spelat jazz sedan 1950-talet. Han har bott i Göteborg sedan 1982. F. n. är han - förutom i några av tubabanden - aktiv i Peoria Jazzband.

 

   
Lars "Lasse" Elf  klarinett, altsax, tenorsax.

Klarinett och saxofoner spelas av Lars Elf, som varit aktiv musiker inom jazz och underhållning i över 60 år. Hans förmåga att ”svänga”, hans välformulerade, melodiska solon och hans stora musikaliska bredd är en ovärderlig tillgång i tubabanden.

Han har bott i Göteborg sedan slutet av 1950-talet och har spelat i numera nedlagda band som Dixie Six, Husband Jazz Band och La Scrala. F. n. är han - förutom i de olika tubabanden - aktiv i Golden 50's Jazz Octet, Hallelujazz, Sweet Six, Tant Bertas Jasskapell och Vintage Jazz Big Band.

   
Dag "Daggen" Söderberg  banjo

Banjoisten Dag ”Daggen” Söderberg spelar oöverträffat rytmsäkert och välklingande. Han har erfarenheter från ett tiotal tradjazzband som han är eller har varit medlem i sedan 1960-talet.

Dag är infödd göteborgare. F. n. är han - förutom i de olika tubabanden - aktiv i Hallelujazz, Stolbandet, The Novelty Band och West Jazz.

   
 
Bert Slättung  tuba

I de olika tubabanden spelar Bert antingen på en försilvrad Conn-sousafon eller på en blålackerad bastuba av glasfiberarmerad plast av märket Reynolds. Ibland använder han i stället en Buescher bassaxofon från 1926 som basinstrument. Bert sjunger också gärna de gamla välkända jazztexterna.

Bert har med vissa avbrott bott i Göteborg sedan 1959 och har spelat traditionell jazz sedan början av 1960-talet. F. n. är han - förutom i de olika tubabanden - aktiv i Dixieland Rednecks II, Hallelujazz, Sweet Six, Tant Bertas Jasskapell och Vintage Jazz Big Band.

 

   
Tillbaka till TubaKvartettens förstasida